Lactosevrije IJskoffie met Chocolade

  • Bereidingstijd: 10 min
  • Personen: 1
  • Niveau: Makkelijk

    • Ingrediënten
    • 25 gr pure chocolade
    • 75 g ijsblokjes
    • 150 ml plantaardige of lactosevrije melk
    • 1 kopje espresso
    • 1 el suiker
    • Voor de topping: plantaardige slagroom

 

  1. Bereidingswijze
  2. Rasp ongeveer 1 tl van de chocolade en zet apart. Dit is straks voor de topping.
  3. Meng de koffie met de chocolade in een pannetje en laat volledig smelten.
  4. Doe de ijsblokjes, het koffie-chocolademengsel, de suiker en de lactosevrije melk in de blender. Blend voor ongeveer 15 seconden, totdat de ijsblokjes vermalen zijn.
  5. Giet in een glas en top af met de plantaardige slagroom en de geraspte chocolade.
  6. Eet smakelijk!